Allerede tidlig i april byr natur og hage på herlige skatter for gane og mage. Elaine starter sesongen med å […]
Kalvedans og iskrem av den rike råmelka I dagens landbruk der det brukes kunstig inseminering, kan gårdbrukeren selv bestemme når […]
I dette innholdsrike kurset ser du hvordan Elaine har bygget et godt fungerende veksthus av gjenbruksmaterialer. Det er innrettet med […]
Naturen byr på mange skatter for ganen, og tidlig på våren finner vi noen av de beste. Da blomstrer heggen, […]
I mai hvert år er det tid for reinkalving. Simlene trekker alltid til de samme kalvingsstedene. Der venter rovdyrene på […]
Bli med Elaine Asp og hennes datter, Kristina, når de forteller om hvorfor den samiska nationaldagen feires. De viser også […]
Bli med når vi salter reinkjøtt og lager Gurpi av kjøttdeig av rein og nettfett. Vi tar røykved og røyker […]
I dette kurset blir du med Elaine og Kristina når de salter og tørker kjøtt og kjøttpølse på samisk vis. […]
I prinsippet er all tradisjonell samisk mat utformet etter to grunntanker: Å utnytte og bevare. Alt på reinen tas hånd […]
I dette kurset blir du med Elaine ut til bålplassen hvor hun tilbereder et skikkelig herremåltid på bålpanna av både […]