Elaine serverer elgkjøtt i sin restaurant, Hävvi. Elgkjøttet skaffer hun selv, og på senhøsten blir det derfor mange jaktturer sammen […]
Elaine og Ante slakter rein til eget bruk på slakteplassen inne på fjellet. Dette gjør de i samarbeid med de […]
Samene tørker reinskinnene på husveggen og har sin egen teknikk for dette. Elaine forklarer og viser hvordan hun behandler og […]
Elaine høster inn sensommerens avlinger fra veksthus og åker. Noe får stå til langt utover vinteren, men mye må inn […]
I Oviken der Elaine bor, har det blitt høst. Da er det tid både for elgjakt og slakt av rein […]
Enten det gjelder et husdyr eller et vilt dyr som gir sitt liv for å mette våre mager, så skylder […]
Sensommeren har kommet til Oviken, og vi blir med Elaine når hun høster inn fra bærbusker, kålåker og drivhus. Der […]
Finnes det noe bedre enn andebryst? Elaines andeflokk har levd godt på gården i Oviken gjennom sommeren. Hun holder selvfølgelig […]
Plukking, tilberedning, tørking, risotto og granola Om høsten er hele verden et eneste stort skattkammer. Skattene kan sankes både i […]
I del 1 av dette kurset blir du med på selve avlivningen av lammene. Det er viktig at dette gjøres […]