På julebordet hører det til god sylte. Elaine lager sin sylte av kjøtt fra reinkalv. Elaine lager julens sylte av […]
Gode pølser gjør seg på julebordet, men de er også praktiske å ha med på tur. Ingen pølser er bedre […]
I dette inspirasjonskurset blir du med når Elaine forbereder julebord til 50 gjester. Gjennom hele sommeren og høsten har hun […]
Sommeren i Oviken har gitt gode vekstforhold for kål, løk og andre vekster i Elaines grønnsaksåkre. Hun dyrker selvsagt økologisk, […]
Kvann er den viktigste urten i samisk matkultur, smakfull og næringsrik som den er. Den kommer gjerne i følge med […]
Selv med moderne hjelpemidler til mye, har samene i århundrer fanget og merket reinkalvene på noenlunde samme måte. De starter […]
Ferskvannsfiske står for en viktig del av samenes matauk fra naturen. Bli med Elaine og Ante på isfiske på Storsjøen. […]
Elaine har sin egen røykekåte der hun røyker kjøtt og fisk i tråd med gamle tradisjoner. Denne gangen er det […]
Røkt fjellfisk smaker like godt enten man nyter det i godt lag rundt et bord ved peisen eller man samles […]
Reinen lever i store flokker, og det skal være rikelig med mat for å fø en slik stor flokk. Derfor […]