Om oss

Akademi Medbroen

Medbroen i Stjørdal er en praktfull herregård som er omkranset av et nydelig parkanlegg. Gården holder en rekke husdyr og har eget ridesenter. Bærekraftige løsninger rundt matproduksjon har alltid stått sentralt – lang historie med erfaring, kunnskap og gode verdier er overført fra generasjon til generasjon. 

Medbroen Gårdsbarnehage er en av landets beste barnehager. Kunnskap er nøkkelen til all utvikling – og personalet på Medbroen vil ha ubegrenset tilgang på kunnskap for å gi barna den utviklingen de fortjener. Barna er jo neste generasjon som skal bringe samfunnet og verden videre i en bedre retning. 

Opprinnelig ble Akademiet opprettet for å sikre den kompetansehevingen som personalet ønsker seg – gi dem god og kortfattet kompetanse som er mulig å lirke inn i en hektisk hverdag. Spennende nettkurs med fine bilder og kortfattet tekst ble til. Tale til teksten ble lagt på for å hjelpe de med dysleksi – dermed kom også lydbøkene. Kunnskap skal begeistre og inspirere. I tillegg skal den kunne anvendes i sosial sammenheng og sammen med barn. 

Barna må få oppsøke kunnskapen – kunnskapen skal ikke oppsøke barna. ‘Learning by doing’ – er Medbroens mantra. Er ikke det et mantra som passer for alle – uansett alder? Trivsel, lek og glede er nøkkelord for den kunnskapen som Akademi Medbroen. 

Etter hvert begynte andre barnehager å be om tilgang til nettkursene – og så ville foreldrene ha tilgang. Nå gjør vi alle kursene våre tilgjengelig for folk flest – akademiet ble til.  

Kunnskapen er tilgjengelig hele døgnet, morsomt laget og til en rimelig penge. Nye, spennende nettkurs med landets beste eksperter kommer nå i rask rekkefølge. Vi samarbeider med landets beste eksperter for å tilby livslang læring av høy kvalitet. 

Hjørdis Kindem Thyholt

Sivilagronom og erfaren gårdbruker, gartner og hagedesigner

Hjørdis Kindem Thyholt er 3. generasjons eier og driver av Medbroen gård i Stjørdal. Hun har gjennom mange år bygget opp en spennende kompetansedrift sammen med sine 30 ansatte.

Medbroen er en praktfull herregård som er omkranset av et nydelig parkanlegg. Gården holder en rekke husdyr og har eget ridesenter. Bærekraftige løsninger rundt matproduksjon har alltid stått sentralt – lang historie med erfaring, kunnskap og gode verdier er overført fra generasjon til generasjon.

I dag er bærekraftfokuset viktigere enn noensinne. Gjennom Akademi Medbroen vil Hjørdis nå ut til samfunnet med kunnskap som gir mer selvberging, grønnere verdier og en trivelig og sunn livsstil for flest mulig.

Opprinnelig ble Akademiet opprettet for å sikre kompetanseheving blant barnehageansatte – med relevant kompetanse i en effektiv form som var tilpasset en hektisk hverdag. Tale til tekst ble lagt på for å hjelpe ansatte med dysleksi – så her finner du også lydbokformen. Etter hvert begynte foreldre å etterspørre kursene – nå er de gjort allment tilgjengelig. Velkommen som kurselev!

Hege Sagmo Bjørgan

Barnehageleder for Medbroen Gårdsbarnehage

Det største bidraget til miljø – og klimakamp er å sko neste generasjon for fremtiden.  Medbroen driver en av landets beste gårdsbarnehager der dyr og planter er viktig i pedagogikken. Hege er barnehageleder med 13 års barnehageerfaring og har mastergrad i barnehageledelse. 

Hun leder en stab med bred sammensatt kompetanse -foruten pedagogikk har alle tilleggskompetanse – agronomer, gartnere, hønsekyndige og dyktige ryttere. Her er en norgesmester i kanin-hopping, et par ornitologer (fuglekjennere), en entomolog (insektskjenner), flere med samisk bakgrunn, en dyktig kokk og noen IT-medarbeidere.

Selv er Hege tidligere europamester og VM sølvmedaljevinner i Taek Won Do. Hun vet at ingen ting kommer av seg selv, men beste vei mot målet er den som er strødd med glede og trivsel.

Sånn er det også med forståelsen for en bærekraftig utvikling. Den må fremmes og modnes med kjærlighet og begeistring i dagliglivet – og respekten for alt liv er grunnleggende. Dette må starte med de minste.

Hege håper at ny kurskunnskap vil bli en inspirasjon for deg og de du har rundt deg – til mer selvberging og en grønnere hverdag.