Friluft

149,00 NOK

Kjøp dette kurset og kom i gang!

249,00 NOK mnd

Få tilgang til alle våre kurs med en gang!

 

Utforsk mer!

Å lykkes med bål - uansett vær!

Fra tre til ved

Dette er kurs nr 1 i vår serie om å lykkes med bål – uansett vær. Kurset omhandler hvordan du alltid kan finne tørr ved i skogen selv om det har høljet ned ukesvis i strekk – og det på en skånsom måte for naturen. Vi følger vedkubben gjennom kløyving, oppdeling i småved og til opptenningsroser. Her får du også vite at det faktisk er trær du ikke har lov til å felle. 

Riktig og trygg bruk av øks, sag og kniv blir gjennomgått – kjedelig å sette øksa i leggen når du er langt unna folk! Du ser også at en god kniv er gull verdt når du skal lage god opptenningsved. Tørr ved er første forutsetning for å kunne tenne bål – som er en soleklar fordel hvis du vil ha friluftsliv med høy komfort. Steffen og Alexander er eksperter på området og to gode turkamerater som formidler kunnskap med et glimt i øyet. 

Hva du lærer:

  •  Hvordan finne og kjenne igjen god ved i skogen
  •  Sporløs ferdsel
  •  Bruk og valg av sag, øks og kniv
 
 

Om kurset:

Kurset har komprimert nyttig og unik kunnskap om kursemnet. Dette gjør det raskt og enkelt for deg å lære det du trenger – når og hvordan du ønsker. Hvert kurs er lest inn med klar, tydelig tale og inneholder utallige flotte bilder, både i videokurset og i kursboken!

Du får kursdiplom hvis du fullfører videokurset og i tillegg knekker quiz’en!

Kurset er laget i samarbeid med

Steffen Tangen

Friluftsekspert

Steffen er en ekte friluftslivsentusiast, som både i jobb og fritid tilbringer mye tid i naturen. I kursrekken vår om friluftsliv vil han hjelpe deg på veien til å mestre ferdigheter som kan legge grunnlaget for gode og rike opplevelser i naturen.

Steffen jobber som høgskolelektor i fagmiljøet natur, helse og kroppsøving på Høgskolen i Østfold. Han har 12 års yrkeserfaring på høgskolen, hvor han jobber for å få barnehagelærerstudenter og grunnskolelærerstudenter til å være trygge i naturen og ville ta med barn i friluftslivet. Han har en praktisk tilnærming til arbeidet, og tar med studenter på flere spennende ekskursjoner til alle årstider.

På familieturer i skogen har Steffen alltid med seg sag, øks, kniv og tau, så de kan lage både bål og lekeapparater. Tennbriketter, avispapir eller tennvæske må du derimot se langt etter

Kurset er laget i samarbeid med

Alexander Olsen

Friluftsekspert

Alexander elsker å være ute, etter flere års jobb i barnehage der løsningen på alt var å komme seg ut i naturen, blir det lite tid inne. Bål skal man selvfølgelig fyre opp, da senker roen seg og man skal bare «være» i naturen og få en velfortjent pause fra hverdagens jag. Sønnen på litt over ett år, lukter konstant bål.

Alexander er på 5. året med jobb på Høgskolen i Østfold i fagmiljøet natur, helse og kroppsøving. Her trives han med å undervise barnehagelærerstudenter og grunnskolelærerstudenter i blant annet natur, helse og friluftsliv. Fokuset her er praktisk undervisning som skaper trygghet og trivsel på tur.

Ved å mestre bruk av sag, øks og kniv kan du forvandle et tre til ved, og være sikker på at du alltid finner tørt trevirke. Dette legger grunnlaget for å lykkes med bålbrenning hver gang. Ved å mestre bålbrenning åpner det seg en verden av spennende matlagingsvarianter på tur. Gå rett forbi tennbrikettene i butikken. Gå heller inn i naturen, finn frem til naturens tennbriketter og la roen senke seg

Alexander Olsen & Steffen Tangen

Våre mest populære kurs

Samenes nasjonaldag – lassokasting, gaahkoe og blodpannekaker

Bli med Elaine Asp og hennes datter, Kristina, når de forteller om hvorfor den samiska nationaldagen feires. De viser også hvordan de bruker lasso - det er opp til deg selv å øve. 

Bygging av hønsehus

Det er mye glede med høns, og gleden stiger når du vet at hønsene har det bra. Hønsehuset er en viktig rammefaktor for trivselen både for hønsene og deg selv. Et hønsehus i hagen gir mye bærekraft og selvberging på få kvadratmeter.

Vi lager humlekasser

Her lærer du hvordan du bygger ulike typer humlekasser, hvordan du fòrer dem med bolmaterialer og hvor du best plasserer kassene.

Fra tre til ved

Kurset omhandler hvordan du alltid kan finne tørr ved i skogen selv om det har høljet ned ukesvis i strekk – og det på en skånsom måte for naturen.