Høns

149,00 NOK

Kjøp dette kurset og kom i gang!

249,00 NOK mnd

Få tilgang til alle våre kurs med en gang!

 

Utforsk mer!

Ruging og klekking av kyllinger

Her kan du lære om kvalitet på rugeegg og hvordan du oppbevarer dem frem til utruginga starter. Du lærer om rugemaskiner og hvordan du kan sjekke om det er en levende kylling i egget. Når kyllingene klekkes, vil du også kunne vite hvordan du får flest mulig til å overleve de første dagene.

 

Hva du lærer:

  • Forberedelser
  • Ruging og oppbevaring av rugeegg
  • Rugemaskin
  • Gjennomlysning og klekking

 

Om kurset:

Kurset har komprimert nyttig og unik kunnskap om kursemnet. Dette gjør det raskt og enkelt for deg å lære det du trenger – når og hvordan du ønsker. Hvert kurs er lest inn med klar, tydelig tale og inneholder utallige flotte bilder, både i videokurset og i kursboken!

Du får kursdiplom hvis du fullfører videokurset og i tillegg knekker quiz’en!

Kurset er laget i samarbeid med

Elin Breivik

Ekspert på prydhøns, eksotiske fugler og hage

Elin er en av de best kjente oppdretterne av prydhøns i Norge og har drevet med dette i 33 år. Utgangspunktet for hønseholdet er småbruket hennes – Brubakken – som ligger like nord for Steinkjer i Trøndelag. Her har hun både høns og eksotiske fugler av alle tenkelige slag – og har med årene en egen erfaring med mer enn 20 ulike raser.  I kursrekken vår om hønsehold vil hun hjelpe deg på veien til ditt eget hønsehold der god dyrevelferd er en selvsagt del av all den fine trivselen høns kan gi deg og dine.

Elin er utdannet agronom og senere blomsterdekoratør. Hun er telemarksmester i blomsterdekorasjon og har også deltatt to ganger i NM. Elin har også 10 års yrkeserfaring innen planteproduksjon – derav mange år som daglig leder i Floriss. Ikke overraskende er hun minst like kjent for sin fantastiske hage som for høns. 600-700 ulike planter og stauder omgir fugleburene hennes.

Utgangspunktet for både hønsehold og hagestell er det samme som for de fleste andre: Trivelig fritid med litt selvberging som plussfaktor. Hun legger vekt på bærekraftige løsninger, og hønsemøkka er en viktig ingrediens i den frodige hagen.

Å ha høns bidrar til trivsel og underholdning, de legger ferske egg hver dag som du kan nyte selv eller med familien. Hønsemøkk er fantastisk økologisk gjødsel som kan brukes i grønnsakshagen. Høns er veldig glad i matrester og vil spise det meste av matavfallet ditt. De kan også bidra til å holde hagen din fri for småsnegler. Ikke minst er det livslang og morsom læring for deg og familien.

Elin Breivik

Våre mest populære kurs

Samenes nasjonaldag – lassokasting, gaahkoe og blodpannekaker

Bli med Elaine Asp og hennes datter, Kristina, når de forteller om hvorfor den samiska nationaldagen feires. De viser også hvordan de bruker lasso - det er opp til deg selv å øve. 

Bygging av hønsehus

Det er mye glede med høns, og gleden stiger når du vet at hønsene har det bra. Hønsehuset er en viktig rammefaktor for trivselen både for hønsene og deg selv. Et hønsehus i hagen gir mye bærekraft og selvberging på få kvadratmeter.

Vi lager humlekasser

Her lærer du hvordan du bygger ulike typer humlekasser, hvordan du fòrer dem med bolmaterialer og hvor du best plasserer kassene.

Fra tre til ved

Kurset omhandler hvordan du alltid kan finne tørr ved i skogen selv om det har høljet ned ukesvis i strekk – og det på en skånsom måte for naturen.