Fugler

149,00 NOK

Kjøp dette kurset og kom i gang!

249,00 NOK mnd

Få tilgang til alle våre kurs med en gang!

 

Utforsk mer!

Fuglebrettet

Trivsel og læring

Småfuglene har det tøft i vinterkulda, og tilgang til mat er ofte avgjørende for om de overlever vinteren. De små skapningene bringer med seg mye glede inn i vinteromgivelsene våre, og det er mye du kan gjøre for å hjelpe dem. Bærekraftig nærnatur handler ofte om kunnskap. Her lærer du om ulike typer fòringsstasjoner og hvordan du kan lage dem, hva du kan legge ut som fòr og hvilke fugler du kan regne med vil dukke opp ved fòringsstasjonen din. Da har du kunnskap nok til å bli et viktig bidrag til din egen nærnatur – i hagen din, på balkongen eller kanskje rundt hytteveggen. Kurset har nydelige bilder av den enkelte fuglearten, og du lærer fuglesangen å kjenne.

Hva du lærer:

  •  
 
 

Om kurset:

Kurset har komprimert nyttig og unik kunnskap om kursemnet. Dette gjør det raskt og enkelt for deg å lære det du trenger – når og hvordan du ønsker. Hvert kurs er lest inn med klar, tydelig tale og inneholder utallige flotte bilder, både i videokurset og i kursboken!

Du får kursdiplom hvis du fullfører videokurset og i tillegg knekker quiz’en!

Kurset er laget i samarbeid med

Tom Roger Østerås

Tom Roger er en erfaren naturfotograf og fuglekjenner fra Stjørdal. Han driver eget firma som feltornitolog og biolog og har i den forbindelse mange spennende oppdrag innen både naturforvaltning og forskning. I tillegg til stor kunnskap om fugl, har Tom Roger stor kompetanse om insekter og fisk.  

De siste 20 årene har han hatt mer enn 200 rovfugler i pleie for Statsforvalteren, og han har samarbeidet med NINA i et prosjekt for å eksportere havørn til Irland for å styrke bestanden der etter 100 års utryddelse. 

Mange naturfotografer får bli med Tom Roger til hans fotoskjul ved foringsplassen hans. Der knipses de mest fantastiske bilder av kongeørnen. 

Tom Roger underviser lærerstudenter ved Nord Universitetet om fugler – den beste inspirator og lærer en student kan ha. 

Tom Roger Østerås

Våre mest populære kurs

Samenes nasjonaldag – lassokasting, gaahkoe og blodpannekaker

Bli med Elaine Asp og hennes datter, Kristina, når de forteller om hvorfor den samiska nationaldagen feires. De viser også hvordan de bruker lasso - det er opp til deg selv å øve. 

Bygging av hønsehus

Det er mye glede med høns, og gleden stiger når du vet at hønsene har det bra. Hønsehuset er en viktig rammefaktor for trivselen både for hønsene og deg selv. Et hønsehus i hagen gir mye bærekraft og selvberging på få kvadratmeter.

Vi lager humlekasser

Her lærer du hvordan du bygger ulike typer humlekasser, hvordan du fòrer dem med bolmaterialer og hvor du best plasserer kassene.

Fra tre til ved

Kurset omhandler hvordan du alltid kan finne tørr ved i skogen selv om det har høljet ned ukesvis i strekk – og det på en skånsom måte for naturen.