Humler

149,00 NOK

Kjøp dette kurset og kom i gang!

249,00 NOK mnd

Få tilgang til alle våre kurs med en gang!

 

Utforsk mer!

Humlesafari

En godt forberedt humlesafari er en spennende måte å bli kjent med humlene i nærområdet på.​Noen går på safari for å lære barna om humler og natur, andre er ute på kartlegging av humlebestand ​og planter humlene lever av. Borettslaget kan drive humlekartlegging som sosial aktivitet og hyttefolket kan dra på humlejakt i fjellet eller ved sjøen.

 

Hva du lærer:

  • Humlesafari som hobby
  • Hvor man kan se forskjellige arter
  • Utstyr og forbredelser
  • Hva du bør se etter
 
 

Om kurset:

Kurset har komprimert nyttig og unik kunnskap om kursemnet. Dette gjør det raskt og enkelt for deg å lære det du trenger – når og hvordan du ønsker. Du kan velge mellom å ta kurset som tekst med flotte bilder og med tale til, eller du kan sette på deg øretelefoner og høre kurset som lydbok.
Ønsker du å gi et hyggelig nettkurs som gave til noen, så kan du gjøre det.

Du får kursdiplom hvis du fullfører videokurset og i tillegg knekker en quiz!

Kurset er laget i samarbeid med

Tor Bollingmo

Humleekspert

Tor Bollingmo fra Trondheim er utdannet biolog og regnes som en av Norges fremste eksperter på humler. Han er en meget sterk naturformidler og er involvert i små og store prosjekt som kan ivareta humlene våre så vel som resten av artsmangfoldet i landet vårt. Tor samarbeider blant annet med NTNU Vitenskapsmuseet og Miljødirektoratet om formidling av humlekunnskap ut til folket.

Allerede som 9-åring begynte Tor å gjøre notater om naturen. I mer enn 300 dagbøker har han skildret alt i naturen som har vakt hans interesse gjennom livet og hvilke tanker dette har utløst hos ham. Han har utgitt flere bøker, blant annet må-ha-i-sekken-boka ‘Norges humler gjennom Humleskolen’.

Våre mest populære kurs

Samenes nasjonaldag – lassokasting, gaahkoe og blodpannekaker

Bli med Elaine Asp og hennes datter, Kristina, når de forteller om hvorfor den samiska nationaldagen feires. De viser også hvordan de bruker lasso - det er opp til deg selv å øve. 

Bygging av hønsehus

Det er mye glede med høns, og gleden stiger når du vet at hønsene har det bra. Hønsehuset er en viktig rammefaktor for trivselen både for hønsene og deg selv. Et hønsehus i hagen gir mye bærekraft og selvberging på få kvadratmeter.

Vi lager humlekasser

Her lærer du hvordan du bygger ulike typer humlekasser, hvordan du fòrer dem med bolmaterialer og hvor du best plasserer kassene.

Fra tre til ved

Kurset omhandler hvordan du alltid kan finne tørr ved i skogen selv om det har høljet ned ukesvis i strekk – og det på en skånsom måte for naturen.