Planter

Te seremoni

For å kunne se aktivitetene i vårt Aktivitetsbibliotek må du ha et medlemskap.

249,00 NOK

Kjøp medlemskap og kom i gang nå!

1

Med et medlemskap får du også tilgang til alle våre kurs!

Å invitere til te-selskap er hyggelig. Enda hyggeligere er det å by på te som man har laget etter egen oppskrift. Te kan lages med frisk eller tørket frukt, blomsterblader, krydder, urter, teposer. 

Skjær opp frukt i skiver og del i biter, plukk blader av ulike urter som mynteblad, rosmarin, timian, lavendel osv. Blader av duftrike roser og ringblomst smaker godt. Prøv ville planter som rødkløver, ryllik, geitrams og knopper av tunbalderbrå (smaker ananas) eller granskudd. 

Fordel ingrediensene i skåler. La barna få blande sin egen te, fyll opp med varmt vann. La trekke. Imens kan bordet dekkes med duk og koppestell.

Fyll opp barnas tekanne med nytrukket, passe varm te.

Hvem vil servere? Hva smaker best i teen? 

Både frukt, urter og blomsterblader kan tørkes enten i stekeovnen eller i en elektrisk urtetørker. Oppbevar på tette glass.

Få tak i små papirposer. Barna kan komponere teblandinger som kan bli fine julegaver til foreldrene.  

Et te-selskap er en god anledning til å fortelle om andre land og kulturer med te-tradisjoner. 

Faktaboks:

Eggeskallet består av kalsiumkarbonat. Det er det som gjør skallet hardt. Når eggeskallet legges i eddik, oppstår en reaksjon. Det dannes små bobler på egget. I boblene er det karbondioksid. Reaksjonen skjer helt til all karbondioksiden har forsvunnet opp i lufta. Det tar omtrent ett døgn.  

Når eddik-egget får ligge ute i luft et døgn, stjeler det karbondioksiden i lufta tilbake. Da blir det hardt igjen.